Lakverzegeling voor een langdurige bescherming

NJ Carcure - Heist-op-den-Berg - lakverzegelingDe voordelen van lakverzegeling

Lakverzegeling is de behandeling van uw wagen door middel van het aanbrengen van een keramische coating.  Deze zorgt ervoor dat uw autolak beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf ( zoals bijvoorbeeld  het inbijten van zout, vergeling en dof worden van de lak door de zon en zure regen, denk hierbij maar aan die mooie rode wagen die enkele jaren later naar roze is getransformeerd ) en dat het vuil zich minder snel hecht waardoor hij makkelijker te poetsen zal zijn en bovendien geeft het uw wagen een mooie, diepe showroomglans te vergelijken met een Wetlook en glas. Mits goed onderhoud door de eigenaar van de wagen heeft deze coating een standtijd van 1,5 tot 2 jaar.  Er zijn opties om de standtijd van de coating met een jaar te verlengen door gebruik te gaan maken van nog een extra toplaag al naargelang de wens van u als klant. Alsook zijn er nog veel meer opties dan enkel een coating voor de lak van je wagen, deze techniek kan bijvoorbeeld ook toegepast worden op ramen, velgen, remklauwen, plastic oppervlakten (trims), leder en textiel.

De werking van lakverzegeling

De keramische coating zorgt voor een extra lakdikte van 0.2 à 0.4 micron en een extra hardheid van 9H. Dit resulteert zich in een diepere glans met een mooie reflectie. 

Lakverzegeling biedt allerlei voordelen ten aanzien van een gewone wax. Een goedverzorgde coating die op de juiste manier onderhouden wordt kan 1.5 tot 2 jaar blijven zitten en bescherming bieden terwijl een wax na enkele wasbeurten al begint te verdwijnen en hooguit 3  maanden bescherming en glans biedt maar uiteraard niet zo intens zoals een coating dat doet. Na het aanbrengen van een coating bemerkt u een hydrofobische werking tussen uw lak enerzijds en water en vuil anderzijds , vuil en water kunnen zich minder snel hechten door de adhesieve eigenschap van de coating. Uw lak wordt ook krasbestendiger u zult opvallend minder snel waskrassen en swirls zien verschijnen. Een derde voordeel van een coating is UV- bestendigheid, deze gaat het dof worden en de vergeling van uw lak tegen. Bovendien is uw wagen voortaan ook beter beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden (zure regen, zon,...), natuurelementen (vogelpoep, boomsap,...) en chemische invloeden zoals uitlaatgassen en strooizout.

Contact

Heeft u vragen over lakverzegeling in Heist-op-den-Berg? Of wenst u meer informatie over een behandeling? Contacteer ons snel bij NJ CarCure of kom gerust eens langs.